Costurile tratamentului stomatologic in Germania


Aveți o asigurare publica sau privata germana?

Dacă aveți o asigurare publică germană de sanatate (Krankenkasse, de exemplu, AOK, Barmer GEK, TK, BKK, KKH, etc), vă rugăm să prezentați dovada de acoperire (cardul de asigurare) la vizita inițială. Acest tip de asigurare va acoperi majoritatea procedurilor stomatologice cum ar fi consultatii, intervenții chirurgicale stomatologice, obturatii, radiografii, tratament pe canal sau profilaxia la copii. Noi ne vom ocupa si de rambursarea manoperelor dentare cu casa dvs. de asigurari.
In cazul in care anumite tratamente nu sunt acoperite de asigurarea publică vă vom oferi înainte de tratament un cost estimativ (o oferta detaliata de pret). In acest caz se va stabili si modalitatea de plata intr-un mod satisfacator pentru ambele parti.

In cazul in care aveți o asigurare privată germană (“Private Krankenversicherung” de exemplu Central, DEVK, Barmenia, Continentale, etc), plata serviciilor se face in numerar, prin card bancar sau prin transfer bancar direct la biroul nostru de plata dupa care v-a trebui sa înaintati cererea de rambursare asiguratorului dumneavoastră. Tratamentele care se fac intr-o singura sedinta se achita la sfarsitul sedintei. Plata serviciilor se poate face in numerar, prin card bancar (Maestro, VISA, Master Card, AmEx) sau prin transfer bancar (Plata prin transfer bancar se poate face numai in cazul in care acest mod de plata a fost stabilit in prealabil).

Turisti sau persoane ce se afla temporar in UE

card asigurare fata
card asigurare verso

Dacă sunteți cetatean Roman si călătoriti sau locuiti temporar în UE, respectiv in Hannover (Hanovra) si sunteti in posesia unui card de asigurare de sanatate de tip Card European de Asigurari Sociale de Sanatate (CEASS) (EHIC sau European Health Insurance Card) emis in Romania aveti dreptul de a primi ingrijire dentara in cazul in care aveți nevoie de tratament stomatologic de urgenta pentru durere de dinți sau dureri dentare acute.

Acest card este eliberat gratuit in Romania și permite oricui cetatean care este asigurat de către sau acoperit printr-un regim legal de securitate socială din țările SEE și Elveția pentru a primi tratament medical de urgență gratuit sau la costuri reduse. In cazul in care aveti numai un card simplu de asigurare al casei de sanatate die Romania, acesta nu va indreptateste sa primiti tratament dentar sau medical la costuri reduse in Germania.